Privacy geldt niet alleen voor het verwerken van gegevens. Ook jouw IP-adres wordt altijd bekend gemaakt tijdens het zoeken van websites en het invullen van formulieren. Wanneer je niet wilt dat te achterhalen is van waar jij aan het internetten bent, kan het aan te raden zijn om een VPN te gebruiken. Deze zorgt er namelijk voor dat je via een ander IP-adres zichtbaar wordt, zodat niets naar jou te herleiden valt. Ook kom je hiermee op websites die niet toegankelijk zijn in België als je de juiste landen aanvinkt. Er zijn echter verschillende VPN softwares te vinden die jou kunnen helpen.

VPNExpress voor over heel de wereld

Een van de VPN apps die jij kunt downloaden is VPNExpress. Deze app is in eerste instantie gratis te gebruiken in een proefperiode. Daarna moet je een account aanmaken en een van de abonnementen kiezen. Je kunt hierdoor in eerste instantie bekijken of het wat voor jou is, voordat je daadwerkelijk geld uitgeeft aan een app die je niet gaat gebruiken. Wel kun je hiermee veel verschillende landen gebruiken om jouw IP-adres langs te laten herleiden, waardoor je bijvoorbeeld ook de websites uit Amerika kunt gebruiken voor onderzoek.

Apps op jouw telefoon voor een ander IP-adres

Ook heb je verschillende kleinere apps, die zowel gratis als betaald te gebruiken zijn. Bij deze apps moet je goed opletten welke landen je kunt kiezen in de lijst. Lang niet iedere gratis variant biedt namelijk de juiste mogelijkheden. Ook zijn er verschillende apps die niet eenvoudig verbinden of die achteraf slechts een aantal verbindingen tot stand kunnen brengen voordat je moet betalen. Het is daarom aan te raden om ook bij jouw omgeving te kijken welke apps gebruikt worden, zodat je alvast wat ervaringen op een rijtje kunt zetten voor jouw gebruik.