Een bedrijf met een landelijk afzetgebied moet door een grote doelgroep worden gevonden. Daarom is het belangrijk om een goede online marketing strategie uit te stippelen. Die moet ervoor zorgen dat de juiste doelgroep op jouw website terechtkomt. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Een specialist op het gebied van online marketing voor een landelijk afzetgebied kan je daarbij helpen. Zelf kun je het nodige voorbereidende werk doen als je een afspraak hebt gemaakt om een plan van aanpak op te stellen.

Het bepalen van je doelgroep

Het is allereerst belangrijk om te bepalen wat je doelgroep is. Zijn dat jongeren tussen de 15 en 25 jaar? Hoger opgeleide vrouwen van 35+? Of gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar? Zomaar een paar voorbeelden. Maar het is wel duidelijk dat de ene groep een heel andere aanpak vraagt dan de andere. De manier waarop je je doelgroep aanspreekt kan al het verschil maken. In de zakelijke dienstverlening is het in veel gevallen aan te raden om je doelgroep met ‘u’ aan te spreken. Tutoyeren komt wel als je de klant hebt binnengehaald. Minder hoog opgeleide mensen hebben baat bij korte eenvoudige teksten met korte zinnen en daarnaast visuele uitingen.

Veel of weinig concurrentie?

Het is belangrijk om te weten of er veel concurrentie is. Als jouw diensten of producten uniek zijn dan past daar een andere strategie bij dan wanneer je een unieke dienst of uniek product aanbiedt. Als er geel concurrentie is dan moet de online marketing creatief worden aangepakt. Alleen op die manier kun je proberen om er toch tussenuit te springen. Het heeft dan vaak niet zoveel zin om met behulp van standaard zoekwoorden je vindbaarheid te vergroten. ‘Kapper in Rotterdam’ zal een stortvloed aan zoekresultaten geven. ‘Afro kapper in Rotterdam’ is een stuk specifieker en schuift jou naar voren als kapper die wel raad weet met klanten met kroezend haar, ook buiten Rotterdam.

Wie kan je helpen met een goede marketing strategie?

Wil je het maximale halen uit je online vindbaarheid? Schakel dan een deskundig bedrijf in dat jou kan helpen bij de verbetering van de online vindbaarheid van jouw bedrijf met landelijk afzetgebied. Zo’n bedrijf is Grizzly New Marketing. Zij hebben ruime ervaring en beschikken over de juiste kennis om een kansrijke online marketing campagne op te zetten. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en de aard van het bedrijf.