Als bedrijf zijnde doe je er natuurlijk op allerlei mogelijke manieren moeite voor om jouw onderneming onder de aandacht te brengen. Je hebt een vaste klantenkring opgebouwd waar je uiteraard erg blij mee bent. Maar het is belangrijk om deze interesse in je bedrijf vast te blijven houden. Voordat je het weet stappen ze over naar de concurrentie, iets wat niet wenselijk is. Ook is het goed om te kijken hoe je nog meer mensen kunt bereiken om ze te interesseren voor je onderneming. Daarvoor moet je jouw naamsbekendheid vergroten. Hoe je dat doet én je huidige relaties blijft behouden vertellen we je hier.

Waardeer wat je hebt

Je wilt jouw waardering uitspreken naar je relaties en medewerkers. Blij met hun inzet en loyaliteit naar jou toe. Om ze daarvoor te bedanken en de onderlinge band nog sterker te maken kun je hiervoor relatiegeschenken inzetten. Af en toe een cadeautje geven zorgt ervoor dat ze nog beter hun best gaan doen of niet zo makkelijk overstappen naar een soortgelijk bedrijf. Niet alleen tijdens de feestdagen geef je een relatiegeschenk maar ook tijdens andere gelegenheden. Om ze een prettige zomervakantie te wensen bijvoorbeeld. Laat hiervoor een toilettas, strandbal, pet of zonnebril bedrukken. Leuke en bruikbare gadgets die maar wat graag meegenomen worden tijdens de vakantie. Bijkomend voordeel: anderen zien de bedrukking ook. Zo maak je op een subtiele en handige manier reclame voor je bedrijf terwijl jouw relaties en medewerkers blij zijn met het relatiegeschenk.

Zien en gezien worden

Bij een bedrukt relatiegeschenk is de belangrijkste boodschap die je overbrengt ‘zien en gezien’ worden. Niet alleen diegene die het gekregen heeft wordt veelvuldig aan jouw bedrijf herinnerd: het wekt ook de interesse van andere mensen. Kies je voor een bedrukking met bedrijfsgegevens dan zijn mensen snel geneigd om het op te zoeken. Een goed voorbeeld van een relatiegeschenk dat echt in het oog springt is een rugzak. Deze wordt veelvuldig gebruikt tijdens de vrije tijd zoals bij een wandeltocht maar ook om spullen in mee te nemen naar kantoor. Laat daarom rugzakken bedrukken en geef ze weg aan je medewerkers en zakelijke relaties.

Zet bedrukking in als ultieme reclame

Sta je veel op beurzen of evenementen om je bedrijf onder de aandacht te brengen? Ook dan kun je bedrukte relatiegeschenken gebruiken om je onderneming te promoten. Giveaways doen het altijd goed bij de bezoekers. Wanneer je meerdere relatiegeschenken hebt en daarnaast nog foldermateriaal over je bedrijf, doe je er goed aan deze gezamenlijk mee te geven aan de bezoekers. Laat hiervoor papieren tassen bedrukken. Zo valt je onderneming lekker op en worden andere bezoekers geprikkeld om ook naar jouw stand te komen. Een bedrukt relatiegeschenk hoeft helemaal niet veel te kosten. Denk maar eens aan pennen, aanstekers, drinkbekers of sleutelhangers. Deze producten worden vaak overal mee naar toe genomen waardoor het bereik groot is, maar de prijs klein. Daardoor is een bedrukking dé ultieme manier om reclame voor je bedrijf te maken.